• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud

Culinaire slagerij 't gourmetje

Traiteur gerechten by The Butcher - Nieuwkerke

  • Home
  • Familietradities
  • Contact

< terug naar overzicht

Bazadaise

oktober 15, 2015 by

Herkomst en Kenmerken

Is een Frans ras ten Zuidwesten van de Gironde. Heeft een stamboek sinds 1896 in het stadje Bazas, vandaar de naam. Typerend is zijn grijze, antracietkleurige vacht.

Het vlees

Het vlees heeft een malse textuur door zijn fijne spiervezels en een mooie rode kleur. Sappig vlees met weinig vet .
'La Bazadaise, c'est la plus petite de races à  viande
française, mais c'est la meilleur.' Jacques Chirac, 2006

Rijping

Minimum 4 weken

Beschikbare Delen

Entre-côte, côte à  l'os en dunne lende

Bazadaise

MIN 3 DAGEN OP VOORHAND BESTELLEN / T +32(0)57 44 40 24 / INFO@TGOURMETJE.BE