• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud

Culinaire slagerij 't gourmetje

Traiteur gerechten by The Butcher - Nieuwkerke

  • Home
  • Familietradities
  • Contact

< terug naar overzicht

Blonde D’Aquitaine

oktober 15, 2015 by

Herkomst en kenmerken

Zoals de naam het zegt komt dit ras uit de Franse regio Aquitaine (Zuidwesten). Aan de voet van de Westelijke Pyreneeën. Het is een relatief jong vleestypisch ras met een stamboek sinds 1963. Tarwekleurige vacht, fijne huid, lichte horens en dik gespierde rug.

Het vlees

Dit ras heeft Charolais en Limousin in zijn aderen stromen, dit resulteert in vlees met veel finesse, mager, (zeer) laag cholesterolgehalte, fijndradig vlees en weinig bindweefsel.

Rijping

Minimum 4 weken

Beschikbare delen

Entre-côte, côte à  l'os en dunne lende, filet pure

Blonde D’Aquitaine

MIN 3 DAGEN OP VOORHAND BESTELLEN / T +32(0)57 44 40 24 / INFO@TGOURMETJE.BE