• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud

Culinaire slagerij 't gourmetje

Traiteur gerechten by The Butcher - Nieuwkerke

  • Home
  • Familietradities
  • Contact

< terug naar overzicht

Normande

oktober 15, 2015 by

Herkomst en Kenmerken

Dit Frans ras wordt gefokt aan de voet van Mont St-Michel in Normandië. Waar zij net als de bekende 'pré-salé' schapen grazen op zilte weiden. De vacht is wit met donkerrode en bonte vlekken.

Het vlees

Door zijn voeding krijgt dit vlees zijn typische 'pré-salé' smaak. In Normandië letterlijk een ras apart. Bekend om zijn heerlijk, doorregen vlees met smaken van boter en noten.
Volgens sommigen het beste vlees ter wereld
(concours Gault Millau)

Rijping

Minimum 4 weken

Beschikbare delen

Entre-côte, côte à  l'os en dunne lende

Normande

MIN 3 DAGEN OP VOORHAND BESTELLEN / T +32(0)57 44 40 24 / INFO@TGOURMETJE.BE