• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud

Culinaire slagerij 't gourmetje

Traiteur gerechten by The Butcher - Nieuwkerke

  • Home
  • Familietradities
  • Contact

< terug naar overzicht

Simmenthal

oktober 15, 2015 by

Herkomst en Kenmerken

Dit runderras betaat al sinds de middeleeuwen en komt oorspronkelijk uit Zwitserland uit de Simme valei in het Bern kanton. Heeft bloed van Red Holstein en Monbéliarde in zich. Nu worden ze voornamelijk gekweekt in Oostenrijk en Duitsland. Ze hebben een witte vacht met helderrode vlakken.

Het vlees

De runderen lopen vrij rond in de Oostenrijkse bergen en Duitse alpen tot op 2000m hoogte en krijgen door hun specifieke voeding (kruiden en grassoorten) hun specifiek aroma. Dat geeft donkerrood, goed doorregen vlees met een karaktervolle smaak.

Rijping

Minimum 4 weken

Beschikbare Delen

Entre-côte, côte à  l'os en dunne lende

Simmenthal

MIN 3 DAGEN OP VOORHAND BESTELLEN / T +32(0)57 44 40 24 / INFO@TGOURMETJE.BE